برگزاری دومین کنگره اروپایی آسیایی فارماکواپیدمیولوژی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

به گزارش وبدا، فارماکواپیدمیولوژی بعنوان یک رشته دانشگاهی، کمتر از 50 سال قدمت دارد. به طور کلی این شاخه ی علمی به عنوان "مطالعه ی اثرات دارویی در جمعیت های بزرگ" تعریف می شود، اما به نظر می رسد فارماکواپیدمیولوژی این پتانسیل را دارد، به عنوان شاخه ای از علم، فاصله بین علوم پایه ی داروسازی و کاربرد آنها در جمعیت را پر کند. مطالعات فارماکواپیدمیولوژی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده و نتوانسته سهم بالقوه ی خود در حل مشکلات مراقبت های سلامت، خصوصا برای برنامه ریزی و سیاستگذاری ایفا نماید. برای تبیین جایگاه این علم در کشور، کنگره اروپایی-آسیایی فارماکواپیدمیولوژی برای اولین بار در سال 2018 با مشارکت چند سازمان بین المللی و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ایران برگزار شد. بر اساس این گزارش، دومین کنگره اروپایی آسیایی فارماکواپیدمیولوژی در تاریخ 22 لغایت 24 آبان ماه 1398 در شهر تهران توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با همکاری و مشارکت انجمن علمی مدیریت و اقتصاد دارویی ایران، سازمان غذا و داروی کشور، و انجمن جهانی فارماکوویژیلانس و دانشگاه های علوم پزشکی، انجمن های علمی و مراکز تحقیقاتی مرتبط برگزار می شود. این کنگره با محوریت اپیدمیولوژی دارویی، اقتصاد دارو، مدیریت دارو و داروسازی بالینی و با توجه ویژه بر موضوع "بیماری های غیر واگیر" با حضور اساتید برجسته بین المللی از سایر کشورها و رییس انجمن جهانی فارماکوویژیلانس، در کنار اساتید و متخصصان مجرب داخلی فرصت مغتنمی را جهت ارتقای علمی شرکت کنندگان ایجاد و موجبات گردهمایی اقشار مختلف جامعه بزرگ علوم پزشکی فراهم می کند این کنگره که مشتمل بر سخنرانی، پنل، کارگاه، پوستر و نمایشگاههای جانبی خواهد بود، فرصت خوبی برای آشنایی با مباحث مطرح در زمینه فارماکواپیدمیولوژی ایجاد خواهد کرد. مخاطبین این کنگره اساتید و دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی، متخصصین، پزشکان، داروسازان، صاحبان صنایع مرتبط، مدیران و کارشناسان بخش های سیاستگذاری، نظارتی و بیمه هستند. گفتنی است، این کنگره برای مشمولین دارای امتیاز بازآموزی خواهد بود.